IT-afdelingen

IT-afdelingen: Network as a Service sikrer smidig drift

af | apr 21, 2022 | Network, Security | 0 Kommentarer

FOKUSOMRÅDER FOR NETWORK

AS A SERVICE & IT-SIKKERHED

Fokusområde 3 – Operations

IT-afdelingen i dag!

I dag er der rigtig mange krav til it-afdelingen, ikke mindst i forhold til den daglige drift. Vi ser, hvordan der kommer stadig flere komponenter ind i netværket, også når vi snakker om Network as a Service-løsninger. Der er stadig en firewall, der er endpoint beskyttelse, url-filtrering, overvågning af netværkstrafikken og meget mere.

Alle de løsninger skal serviceres og overvåges – er de up to date, kører de optimalt, og er det de bedste – og det hele skal integreres og monitoreres. Det kan virke som en nærmest intimiderende opgave.

IT-afdelingen
It-Afdelingen

IT-afdelingen, Dag 0-angreb & Zero Trust

Hvor det nok kan være let at opdage, hvis virksomheden rammes af ransomware – computerne bliver krypterede – så kan det være meget vanskeligere at opdage, om der er kommet spyware ind på netværket, eller måske er virksomheden blevet en del af et globalt botnet og bliver brugt til at angribe computersystemer i hele verden.

Endnu vanskeligere kan det være at sikre, at angrebet ikke finder sted, eller begrænse skadens omfang, og mange lukker desværre øjnene og håber på det bedste.

Hertil kommer, at it-afdelingen også skal forholde sig til teknologier som Dag 0-angreb, zero trust og 2-faktor-godkendelse.

Network As A Service

Men i stedet for at kaste håndklædet i ringen og bare håbe på det bedste, så får du med Network as a Service en fordel, nemlig muligheden for at lægge operations ud til f.eks. os, og på den måde sikre en høj grad af sikkerhed og tryghed på netværket.

Vi kan f.eks. samle alle netværks- og sikkerhedsprodukter i en portal, hvor vi holder øje med vores kunders produkter for at se, at alt er, som det skal være.

På den måde kan it-afdelingen blive langt mere forretnings-understøttende i stedet for blot at udføre it-sikkerhedsmæssig brandslukning.

IT-afdelingen
It sikkerhed signaturfiler

IT-afdelingen eller Outsourcing 

Samtidig er Network as a Service let at outsource, for tjenesten er i naturen baseret på løsninger, der ligger i nettet, og det gør det let for f.eks. Lytzen IT A/S, som certificeret Cisco Gold Partner, at drive og overvåge.

Network as a Service har mange fordele og kan sikre en smidig og fleksibel daglig drift, hvor der altid er styr på, at netværket er i drift, og hvor der bliver taget øjeblikkelig hånd om sikkerhedssituationer.

 

Nyheder

Stor tålmodighed hos de cyberkriminelle

Stor tålmodighed hos de cyberkriminelle

  I dag planlægges cyberangreb nøje, og udføres ofte over meget lang tid – det handler om penge, mange penge   Da de første cyberangreb fandt sted, var det virus som Michelangelo, Melissa og Iloveyou, der hærgede. De havde alle det tilfælles, at de blev sendt ud,...

Tillid er godt – kontrol er bedre

Tillid er godt – kontrol er bedre

  Vi er en nation, hvor vi traditionelt stoler på hinanden. Men det går ikke længere hånd i hånd med god it-sikkerhed   Da it blev hverdag hos virksomheder, fik vi alle et login og kodeord, og det var sjældent specielt hemmeligt, eller svært at gætte. Efterhånden...

Traditionel it-sikkerhed er forældet

Traditionel it-sikkerhed er forældet

  Det er ikke længere nok at indkøbe antivirus og firewall, de cyberkriminelle er alt for avancerede i dag. Vi er nødt til at tage andre metoder i brug til at beskytte vores virksomheder med   Den teknologiske udvikling går stærkt, den teknologi, vi bruger til at...