IT sikerhed

IT sikkerhed – lettere at følge med

af | apr 21, 2022 | Andet, Network, Security | 0 Kommentarer

FOKUSOMRÅDER FOR NETWORK

AS A SERVICE & IT-SIKKERHED

Fokusområde 2 – Benefits

Oprindeligt var it-sikkerhed et spørgsmål om at sikre, at der var en firewall koblet til netværket og et antivirusprogram på virksomhedens computere. Men verden har travlt, ikke mindst når det kommer til internettrusler, og det så vi også på sikkerhedsområdet.

De første antivirus-produkter fungerede med signaturfiler, hvor de ledte efter kendte mønstre i filer. Hvis de mønstre var til stede, blev filen markeret som ondsindet og smidt i karantæne.

Den tilgang er også fin for kendte trusler. Men der gik ikke længe, inden sikkerhedsbranchen kom på bagkant med sikkerheden, og som hunden, der jagtede sin egen hale, havde de ingen chance for at fange deres bytte.

IT sikkerhed - benefits
It sikkerhed signaturfiler

IT sikkerhed med fokus på at se, hvordan filer og trafik opfører sig!

I dag kigger vi på sikkerhed på en helt anden måde. Vi kan stadig bruge signaturfiler i en vis udstrækning, men det er langt fra nok. Vi er nødt til at kigge på, hvordan filer og datatrafik opfører sig, for at se, om der sker noget, der ikke bør ske.

Vi snakker også i stadig stigende grad om zero trust, at vi som udgangspunkt ikke stoler på nogen. Noget, mange er nervøse for at gå i gang med, for i Danmark stoler vi som udgangspunkt på hinanden. Men zero trust er en teknik, der kan hæve it-sikkerheden væsentligt.

IT sikkerhed stiller større og større krav til IT-afdelingerne!

Det stiller stadig større krav til vores it-afdelinger, hvor vi forventer, at medarbejderne ikke alene skal være troldmænd, der kan få netværk og computere til at fungere. Vi forventer også, at de har fuldkommen styr på it-sikkerheden og kan følge med i alt, der sker i den store verden, og sikre, at vores virksomheder ikke bliver ofre for den nyeste online trussel.

Det er så her, Network as a Service kommer til undsætning. For du kan pludselig trække på ressourcer, du normalt ikke har til rådighed i virksomheden, du kan få frigjort ressourcer til at sikre den daglige interne drift, og det er ikke nødvendigt for it-afdelingen at skulle være verdensmestre på såvel computere, smartphones og gadgets som på it-sikkerhed.

cisco partnerskab
IT sikkerhed

IT sikkerhed og Network As A Service

Med Network as a Service går vi fra en passiv løsning til en aktiv løsning, hvor vi kan sikre den optimale it-sikkerhed, også når vi går hjem og holder fyraften – husk på, at de cyberkriminelle jo aldrig sover.

Samtidig er der kommet et langt mere kompliceret netværksmiljø, for pludselig har vi forskellige cloud-løsninger, der blandes og bruges i virksomheden, og nye netværksteknologier kommer hele tiden til. Her kan Network as a Service og en god SLA sikre, at den bekymring forsvinder, og at du kan allokere dine ressourcer til daglige driftsopgaver og udviklingsprojekter.

 

 

Nyheder

Stor tålmodighed hos de cyberkriminelle

Stor tålmodighed hos de cyberkriminelle

  I dag planlægges cyberangreb nøje, og udføres ofte over meget lang tid – det handler om penge, mange penge   Da de første cyberangreb fandt sted, var det virus som Michelangelo, Melissa og Iloveyou, der hærgede. De havde alle det tilfælles, at de blev sendt ud,...

Tillid er godt – kontrol er bedre

Tillid er godt – kontrol er bedre

  Vi er en nation, hvor vi traditionelt stoler på hinanden. Men det går ikke længere hånd i hånd med god it-sikkerhed   Da it blev hverdag hos virksomheder, fik vi alle et login og kodeord, og det var sjældent specielt hemmeligt, eller svært at gætte. Efterhånden...

Traditionel it-sikkerhed er forældet

Traditionel it-sikkerhed er forældet

  Det er ikke længere nok at indkøbe antivirus og firewall, de cyberkriminelle er alt for avancerede i dag. Vi er nødt til at tage andre metoder i brug til at beskytte vores virksomheder med   Den teknologiske udvikling går stærkt, den teknologi, vi bruger til at...