Kornets Hus

Fotograf: Linda Suhr

Kornets Hus

af | jan 4, 2022

Madkulturhuset – Kornets Hus ønskede et stærkt, fleksibelt netværk

Cisco Meraki Wireless

Midt ude i en kornmark i Hjørring ligger Kornets Hus, et madkulturhus, der har korn som omdrejningspunkt. De arbejder på at styrke bage- og madtraditioner.

De vil gerne give et helhedsbillede af samt forståelse for landbrugshistorien. Og ikke mindst, hvordan man bruger kornet og laver kvalitetsfødevarer baseret på korn. 

”Vi er en græsrodsbevægelse, der har arbejdet med idéen i 10-12 år. med kornet som udgangspunkt. For fire-fem år siden blev nogle fonde interesserede i at lave et oplevelsescenter, nemlig Realdania og Nordea.

I dag har vi et budget på 30 millioner,” fortæller Johannes Vestergaard, centerleder i Kornets Hus. Ambitionerne har været de samme altid: Kornets Hus skal være en attraktion for lokale, såvel som for turister. Et oplevelsescenter, hvor gæsterne kan bage og lære om korn. Et aktivitets kulturhus, som alle kan besøge.

Kornets Hus

Fotograf: Svenn Hjartarson

”Det er meget pædagogisk at sætte op
og meget let at danne sig et overblik”

Kornets Hus – netværket SKAL være en god oplevelse!

 

Huset kan i dag lejes til forskellige arrangementer, og ud over kursuslokaler rummer huset formidlingsaktiviteter, skoletjenester, gastro køkken og en café. Men det betyder også, at der er store krav til et godt og stabilt netværk, for besøgende forventer, at de kan komme på nettet.

”Så vi ønskede at kunne tilbyde vores gæster en god oplevelse på det trådløse netværk. Derfor har vi i dag tre netværk: et til de ansatte, et til de besøgende og et, der kører adgangen til vores medier, fx vores storskærme, og som besøgende kan leje sig ind på,” forklarer Johannes Vestergaard.

 

Store krav til et godt og stabilt netværk

Derfor var Lytzen IT i tæt dialog med projektledelsen under opførelsen af Kornets Hus, og allerede på tegnings niveau blev det besluttet, hvor det var hensigtsmæssigt at placere de trådløse tilkoblingspunkter, AP’er.

”Vi kørte en meget tæt dialog med projektlederen hos Kornets Hus, der allerede startede ved tegnebordet. Vi fik placeret de trådløse tilkoblingspunkter, AP’erne, optimalt, så de gav den bedste dækning såvel indendørs som udendørs, for såvel gæster som for medarbejdere i Kornets Hus. Men samtidig skulle vi også sikre en god dækning for alle under opførelsen af byggeriet,” forklarer Linda Lynge Kjær, Account Manager hos Lytzen IT.

”Det var vigtigt, for vi skulle sikre vores kunder den bedste dækning såvel udendørs som indendørs,” siger Johannes Vestergaard. Det endte med fem AP’er, som sikrer, at der altid er fuld dækning, uanset hvor man måtte befinde sig i madkulturhuset.

Kornets Hus

Fotograf: Linda Suhr

”Lytzen IT gjorde flytningen til en god oplevelse, og vores kunder oplevede overhovedet ikke, at vi kørte på en midlertidig forbindelse,” pointerer Claus Linde.

Smart Dashboard

Den løsning, som Lytzen IT valgte at implementere i Kornets Hus, var en Meraki Wireless installation. Det er en intuitiv løsning og en oplagt mulighed for dem, der ønsker selv at kunne styre deres netværk.

”Herudover er Meraki Wireless en god løsning for en kunde som Kornets Hus, for den er let at betjene, også når man ikke har nogen deciderede it-kompetencer i huset,” pointerer Linda Lynge Kjær.

Samtidig er Kornets Hus og Meraki et godt match, for de er begge meget innovative.

Så nemt er det, at styre dit eget netværk

 

”Det er en rigtig smart løsning. Jeg har et dashboard, hvorfra jeg kan se, hvem der logger på og hvornår. Det er også her, vi kan ændre på netværket, hvis det skulle være nødvendigt, men det har jeg ikke haft brug for endnu.

Derfor er jeg rigtig glad for vores dashboard, for det kan være svært og intimiderende at skulle kigge på en switch,” pointerer Johannes Vestergaard.

Fra dette dashboard har Kornets Hus også mulighed for at fejlfinde og se, hvis der er et netværk, der ikke kører. ”Det er meget pædagogisk at sætte op og let at danne sig et overblik,” siger Johannes Vestergaard.

Meraki partner

Han har også oplevet, at Lytzen IT har været hjælpsomme ud over det, som samarbejdet umiddelbart lagde op til.

Kornets Hus – et lokalt projekt

”De er lokale og har flere afdelinger i hele landet. Men netop deres lokale forankring er vigtig. De har været meget engagerede i Kornets Hus og har lagt meget stolthed i at få en god løsning. De var med til at gøre det til et lokalt forankret projekt,” mener Johannes Vestergaard.

Han har også oplevet, at Lytzen IT har været hjælpsomme ud over det, som samarbejdet umiddelbart lagde op til.

”De var virkelig flinke til at kigge forbi, og det var klart en fordel for os, at de var lokale,” siger Johannes Vestergaard.

Kornets Hus er i høj grad et lokalt projekt, og der er Johannes Vestergaard ekstra glad for at bruge Lytzen IT

Løsningen er stadig ny, men han føler sig overbevist om, at det er en rigtig god løsning for de behov, som Kornets Hus har og måtte få.

Lytzen IT har tildelt Kornets Hus en dedikeret Account Manager samt adgang til tekniske ressourcer, der altid er klar til at svare på deres spørgsmål eller logge på deres netværk og hjælpe med eventuel fejlfinding.

”Det er vigtigt for os at holde en tæt dialog med vores kunder. Vi ser os selv om en sparringspartner og ikke blot som en leverandør. Derfor lægger vi vægt på at løse opgaven i fællesskab og finde den optimale løsning sammen med kunden og ikke for kunden,” forklarer Linda Lynge Kjær, og slutter:

”Vi er altid med helt fra start til slut og naturligvis også derefter. Vi stræber altid efter at skabe en langvarig relation.”

Andre Kundecases

Stor dansk virksomhed øger deres Cyber Security

Stor dansk virksomhed øger deres Cyber Security

Cisco SecureX, Amp og Umbrella gav kapacitetsforøgelse, fleksibilitet og let administration Med gamle sikkerhedssystemer placeret lokalt ønskede en stor dansk virksomhed en opgradering, der gav bedre sikkerhed og højere kapacitet. Løsningen blev en række...

University College Nordjylland

University College Nordjylland

University College Nordjylland - 11.000 brugere sikres daglig adgang til nettet af kæmpe NaaS-løsning Et af landets største netværk University College Nordjylland, der et af landets største netværk med tæt på 11.000 daglige brugere. Hele netværket drives som et...

Fibertex Koncernen

Fibertex Koncernen

Fibertex Koncernen - Fra Skype for Business til Cisco Webex  Fibertex koncernen ønskede en ny integrerede videoløsning i høj kvalitet. Derfor valgte de Webex. Webex er bygget på samme software og strategi og giver dermed den samme oplevelse, uanset om du sidder på det...